Saturday, July 30, 2011

My New life

Hai guys! Now, i have time to update my blog. Firstly, Alhamdulillah!!!!! Bulan 7 untuk tahun ni, bermakna buat aku!!! Hari bahagia kawan-kawan aku. So, aku tumpang gembira sekali. Kegembiraan aku makin bertambah pabila berjumpa gan kawan2 aku. Time Maljis Kawin Mar, mmg terasa happy giler!! Berkumpul dan bertemu semula walaupun 2 bulan x bertemu. time tu rasa mcm beribu2 tahun x jumpa (ayat hiperbola sikit k).
And then aku lepak umah sue lagi, habiskan masa aku gan sue and tolong dia untuk Maljis dia & untuk kak ani, my lovely sis also. Both of them, dah selamat bertunang. So aku anggap bulan 7 ni adalah bulan BERTUAH aku.

Ilove them, so much!! Super duper happy time ni.


Insyallah, x de apa2 kita jumpa lagi utk reunion akan datang!!! Hopefully, x lupa aku ye kawan2, memandangkan korang kebanyakkan keja kat area KL and than aku je yg keja Penang je.Sob2 :(


Dan yang paling penting buat aku ialah aku dah x bergelar penganggur lagi, ALHAMDULILLAH. Dalam post lepas, Bulan 7 aku da mention yang aku balik ke penang seawal 4 pg coz aku dah start keja sebenarnya. Actually sebelum ke negeri sembilan, aku da interview untk 1 company ni. Kelam kelabut juga la. Last minute dpt call da interview pada hari khamis tu. Dalam perancangan aku, aku sepatutnya bertolak ke rumah kawan aku sue di setiawan pada hari khamis tu and then kami ke Negeri Sembilan. Last minute mcm ni, aku pg naik bus trus ke Negeri Sembilan pagi jumaat tu.

Sampai je kat Negeri Sembilan, dalam pukul 4 ptg di rumah kak ani, dapat call yang aku diterima keja kat 1 company, consultant di Georgetown, Penang.

P/S: Kepada umat2 islam, SELAMAT MENJALANI IBADAH BERPUASA!!!

Monday, July 25, 2011

Bulan 7


Alhamdulillah, selamat sampai ke Negeri tercinta, Pulau Pinang pada pagi yang sungguh hening itu (ayat merepek apa yang aku buat ni ek!!, abaikan ye). 3 hari di Rumah Kak Ani di Negeri Sembilan, sempena Maljis Pertunangan Kak ani. Ni last, aku jumpa kawan2 aku!! Dan juga, time tu last utk aktiviti aku merantau ke umah kawan2 aku.Lepas ni berjumpa time konvo je, itu pun klu masing2 x busy gan keja masing2. Dalam bulan, 3 Maljis dalam aku pergi .... Alhamdulillah,
dapat juga aku kotakan janji2 ku kpd rakan2 ku yang telah melalui saat2 bahagia mereka.
1/7/2011 :
Selamat sampai di rumah SUE
2/7/2011:
Bertolak ke PUTRAJAYA utk MALJIS PERKAHWINAN WAN MARHDIA & Tidur di rumah MASYA
3/7/2011:
Jalan2 area KL & Balik ke rumah SUE, di SETIAWAN
4/7/2011 ~ 11/7/2011
Stay di rumah SUE , MALJIS PERTUNANGAN SUE (9 hb) & Jalan2 area SETIAWAN & LUMUT
12/7/2011
Half day in SETIAWAN & half day in Perjalan balik ke PENANG
22/7/2011 ~ 24/7/2011
Ke NEGERI SEMBILAN, sempena Maljis Pertunangan Kak Ani
25/7/2011
Come back to penang at 4 am (awalkan aku sampai coz urgent) & start a new life as ...............

Both of side are pink color!!! Haaa..


My lovely sis!! Look so beautiful wif this color..


P/S: To my sis, sue: selamat bertunang!!! Happy for the ur engagement!!! x sabar that day!!
To Mar: Jgan lupa update gambar belah pihak ko & ezra...teringin nak tengok!! & cepat2 dapat baby...heeee

Wednesday, July 20, 2011

Link untuk Mendownload Drama, Variaty show & Music Korea







P/S: Klu korang nak mendownload drama korea, korang mesti guna torrent untuk link yang aku cadangkan. Bagi nak mendownload yang lain, korang guna Internet Download Manager (IDM), cepat & mudah. Ok, selamat mendownload ye!!!

Lama Menyepi dari Cerita Korea

Dah lama aku x download and menonton ceta korea. Dulu memang ligat. Laptop sentiasa on coz tgh mendownload drama2 korea. Sekarang hampes!! x tau langsung cerita2 terbaru drama korea. Variaty Show korea pun dah x tau ape yang the best.. Dulu setiap minggu ari sabtu & ahad mesti menghadap lappy aku untuk download We Got Married (WGM).Lagu korea pun dah x download, makin x tau lagu2 yg best.

Hari ni, aku google balik drama2 korea yg terkini. Ada satu ceta yang aku berkenan, You've Fallen For Me. Lakonan Jung Yong Hwa, Vokalis CN Blue & Park Shin Hye. Memang teringin nak tgk sangat, memandangkan aku pakai berukband orang (adik aku punya), x dapat la aku nk mendownload. Bukan ape, takut lembab.

Aku sempat lagi, cari OST lagu2 You've fallen for me ni dalam Youtube, memang best lagu OST Drama ni. Nak tau sinopsis utk drama ni kan, jom aku linkkan kat korang ek...
Sinopsis - You've fallen for me





P/S: Next time aku linkkan kat korang laman web utk mendownload ceta korea k....

Monday, July 18, 2011

DARI MOVIE "KETIKA CINTA BERTASBIH " KE DRAMA "KETIKA CINTA BERTASBIH SPECIAL RAMADHAN" & " KETIKA CINTA BERTASBIH MERAIH RIDHO ILAHI



Seperti yang suma tahu, astro dah menambah channel baru, channel pelangi & bintang ( INDO PEK). Post kali bukan nak ceta pasal channel indo pek ni, tapi ceta pasal movie yang disiarkan di channel indo pek ni. Kemarin, sempat menyaksikan movie " KETIKA CINTA BERTASBIH PART 1 & PART 2". Dah kali berapa menonton movie ni, masih tidak jemu menonton. Suka sangat2 movie ni!!!. Ada pedoman dalam movie ini, yang buat aku teramat suka gan movie ini.




Antara petikan ayat2 yang diungkapan oleh AnnaAthafunnisa dalam Movie " Ketika Cinta Bertasbih" yang aku suka:

sekalipun cinta telah kuhuraikan dan kujelaskan panjang lebar..
namun jika cinta pada angin..aku jadi malu pada keteranganku sendiri..
meskipun lidahku telah mampu meleraikan..
namun tentang lidah...
cinta ternyata lebih terang..
sementara pena begitulah terbit dari samrah sekali
kata-kata pecah berkeping-keping,
begitu sampai kepada cinta...
dalam mengorahkan cinta,
akal terbaring tak berdaya
bagaikan keldai berbaring dalam lumpur..
cinta semualah dan neraka cinta yang tersimpan ..


Antara petikan ayat2 yang diungkapkan oleh Ayatul Husna dalam Movie " Ketika Cinta Bertasbih" yang aku suka:

cinta adalah kekuatan yang mampu mengubah duri jadi mawar,
mengubah cuka menjadi anggur,
yang sedih menjadi riang,
mengubah amarah menjadi ramah,
mengubah musibah menjadi muhibah,
Itulah CINTA


Aku sempat google mengenai cerita ni, akhirnya pencarian aku rupa2nya.........jeng2...nak tau ape, rupanya cerita "KETIKA CINTA BERTASBIH" ni juga telah mengadaptasikan daripada ceta movie ke drama yang bertajuk "KETIKA CINTA BERTASBIH SPECIAL RAMADHAN" & juga " KETIKA CINTA BERTASBIH MERAIH RIDHO ILAHI".





















Sempat juga tengok drama "KETIKA CINTA BERTASBIH SPECIAL RAMADHAN", Episod 1 dari youtube. Macam best je. Nak tau sinopsis bagi kedua-dua cerita, "KETIKA CINTA BERTASBIH SPECIAL RAMADHAN" & " KETIKA CINTA BERTASBIH MERAIH RIDHO ILAHI". Jom aku tolong linkkan kat korang k....

KETIKA CINTA BERTASBIH SPECIAL RAMADHAN - Sinopsis
KETIKA CINTA BERTASBIH MERAIH RIDHO ILAHI - Sinopsis


Wednesday, July 13, 2011

Wedding Mar + Cuti-cuti Malaysia


Rasa blum terlambat aku nak wish " Selamat Pengantin Baru" buat kawan aku Mar. Taniah Mar!!! Time Wedding ko, x sempat nak wish. Aku doakan " Semoga Perkahwinan ko kekal ke akhir hayat".

Disebabkan berkampung di rumah kawan aku, Suhada suhaimy, untuk maljis pertunangan dia, x sempat nak post tentang Maljis Perkahwinan Mar & Ezra. Gembira gila time ni, dapat jumpa kawan2 rapat kat UTM Skudai. Bukan tu je, kawan2 time diploma pun dapat juga, especially Sarah, Rina & Zafi....

Sempat lagi kami, round Putrajaya and also pergi rumah ika untuk lepak2.....Hai!!Time tu, rasa mcm suasana time blajar. Insyallah klu da rezeki lagi kita jumpa lagi ye kawan2..... sangat happy time kitaorang jumpa balik. Bleh dikatakan reunion (ceh baru 2 bulan dah wat reunion???...hee)


Before masuk ke dewan SriMelati, Putrajaya

Mar & Pasangan... So sweet!!

Cantiknya mar!!!

Bergambar wif pengantin.

Sempat lagi posing di dalam Masjid (fath, panggil Masjid Kaca)

Jejalan kat area putrajaya.

Masih mcm dulu lagi!!! Suka Bergambar & ada je gaya tersendiri time ambil gmbar ni.

Forever frenz....love this pic.
mm

Sue, fae, ika, idot & me...

Berlatarkan Masjid Putrajaya...

Dah penat berjalan di tasik Putrajaya, kitaorang menjamu selera di Jonny's @ Alamanda

Engagement Norsuhada Suhaimy, Part 1

Dalam post sebelum ni, Good News....aku da mention my friend akan bertunangkan... Hampir seminggu lebih aku berkampung di rumah Sue untuk menolong apa yang patut. Alhamdulillah, Maljis berjalan dengan selamatnya!!!. So nice pelamin bertunang sue, like Fairytale...Jom tengok picture Maljis Pertunangan Suhada Suhaimy.....


Nice pic.


Dari Belakang: Pora and Me
Dari Hadapan: Fath, Sue and Fae

Adat merenjis, iaitu merestui perhubungan kedua2 pasangan (jgn confuis, ni bk maljis kawen, mmg adat bagi family sue)

Like this picture also.



P/S: Actually byk pic, time tunang sue ni. Korang bayangan kan 3 Jurugambar yang ambik gambar time tunang ni. Tunggu fath, burn cd and bagi time Maljis Pertunangan kawan aku yang sorang lagi untuk minggu depan plak. So, dalam bulan ni, seminggu saja aku kat penang... selebihnya kita enjoy jalan2....Tunggu post untk Engagement NorSuhada Suhamy, Part 2 plak k...